voor NT2 volwassenen – uitspraakles

Hebt u training nodig om uw uitspraak in het Nederlands te verbeteren? Hoort u regelmatig ‘wat zeg je?’ Bent u onzeker over de klanken in het Nederlands? Vindt u de /r/ of de /ui/ zo lastig, of hebt u moeite met de klemtoon? Ik help u de problemen in kaart te brengen en leer u in intensieve een-op-een lessen hoe u uw uitspraak kunt verbeteren.

Na de intake maak ik – in overleg met u- een stappenplan en bepalen we hoe lang het traject gaat duren. Een traject duurt, afhankelijk van de problematiek, 4 tot 15 lessen. De lessen duren 45 minuten met een frequentie van 1 keer per week. Een traject is een training op maat, dus met oefeningen op maat.

Tijdens de training leer ik u bijvoorbeeld hoe u de /g/ goed kunt produceren, hoe u de klemtoon op de juiste manier legt, hoe u langzamer kunt spreken, of hoe u de stomme e (sjwa) kunt herkennen en uitspreken. De oefeningen gaan stapsgewijs: eerst leert u de klank herkennen (bijvoorbeeld auditief), daarna leert u correct nazeggen op woordniveau, vervolgens gaan we naar zinnen en uiteindelijk naar het toepassen in spontane spraak. Tijdens de lessen nemen we gedeeltes op en luisteren we terug.

Huiswerkopdrachten zijn onderdeel van de training. Ik ga ervan uit dat u tenminste 20 minuten per dag oefent, voor het beste resultaat.

Omdat ik zelf bezig ben met Chinese les, begrijp ik zeer goed welke verschillen er zijn tussen het Nederlands en een andere taal zoals het Chinees. Ik heb 15 jaar ervaring met logopedie aan anderstaligen, met name cursisten met de moedertaal Chinees, Japans, Hindi, Spaans en Portugees. Maar ook andere moedertaalsprekers zijn van harte welkom!

Trainingskosten: intake € 60 (1 uur), lessen per stuk € 40 (45 minuten).

De training vindt in verband met Corona op dit moment uitsluitend online plaats via Zoom.

Kosten:

Intake (60 min.) : €60,-

Lessen (45 min.) : €40,-

Logopedie op school (Blik Op Werk instelling, 30 min): €35,-