Werkzaamheden

Na mijn studie logopedie wist ik al vrij gauw dat mijn voorkeur uitging naar het werken met volwassenen en wel heel specifiek met cursisten NT2 (Nederlands als Tweede taal).

Veel anderstaligen zaten elke week aan mijn tafel en met veel plezier heb ik cursisten begeleid in het verstaanbaar Nederlands spreken.

Een bijscholing naar docent NT2 was voor mij een logische volgende stap en daarna ben ik examinator inburgering geworden.

Mijn werkzaamheden bestonden uit het afnemen van toetsen en examens en al snel kwamen daar Staatsexamens NT2 en later ook de examens Nederlands van het MBO bij.

Waarom heb ik voor dit werk gekozen?

Het beluisteren en ook het bekijken van nieuwe en andere manieren van communiceren blijft voor mij verrassend en intrigerend.

Ik kan genieten van een mooi stemgeluid, een prachtige woordenschat, een goed gestructureerd verhaal, maar me ook verbazen over een afwijkend ritme, of een bijzondere non-verbale manier van spreken.

Elke mens heeft een eigen taalprestatie en presentatie. De vaardigheid om verschillende beoordelingsaspecten en beoordelingscriteria van spreken te kunnen scheiden is nu mijn tweede natuur. De basis daarvoor heb ik gelegd tijdens mijn studie logopedie. Daarnaast blijf ik het steeds weer een uitdaging vinden om voor de onzekere en vaak nerveuze kandidaat een prettige examensfeer te creëren.

Wat gebeurt er als je op latere leeftijd een volkomen vreemde taal wilt of moet leren? Welke problemen kom je tegen en hoe is het om een compleet andere uitspraak te leren? Om dat zelf ook eens mee te maken,  ben ik een aantal jaren geleden Chinees gaan studeren. Een bijzondere en leerzame ervaring waar ik nog steeds van geniet en gebruik van maak in mijn werk.

Naast taal en communicatie hou ik ook van Netflix, lemon cheesecake, dansen met mijn zus, China, mijn familie en mijn kat Pixie.

Werkgebied

Ik ben als taalassessor werkzaam in Gelderland in Arnhem, Zutphen, Nijmegen, Rheden, Duiven, Nijkerk, Ede, maar ook in Veenendaal en Utrecht.

Wil je meer informatie? Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek of een offerte?

Neem gerust contact op. Kijk ook op www.linkedin.com/in/michelevoorhuis.

Met vriendelijke groet,

Michèle Voorhuis – Schrauwen